Menu przyjęć weselnych
Zupy
Rosół  wiejski z domowym makaronem
Zupa pomidorowa z grzankami i bazylią/domowym makaronem
Bulion wołowy z pulpecikami mięsnymi
Barszczyk czerwony z pasztecikiem na miodzie
Zupa gulaszowa z ziemniaczkami i papryką
Żurek staropolski z jajem
Krem serowy z pulpecikami mięsnymi
Krem z grzybów leśnym z kluseczkami
Zupa rybna z ziemniaczkami
Flaczki staropolskie
Dania gorące
Filet z piersi kurczaka  w złocistej panierce
Stek wieprzowy z cebulką
Sandacz z sosem koperkowym
Filet z piersi kurczaka ze szpinakiem i serem
Filet z piersi kurczaka  z mozzarellą i bazylią
Bigos staropolski z wędzoną śliwką
Udko drobiowe  z pieczarkami
Żeberka w sosie tymiankowo – miodowym
Decha gorącej zagrychy: pałeczki z kurczaka, skrzydełka,  nugetsy, cebulaki, półksiężyce, talarki ziemniaczane podawane z sosami do wyboru
Kotlet schabowy  panierowany
Kieszeń mazurska za schabu i pieczarek
Polędwica wieprzowa z sosem kurkowym
Polędwiczki w sosie serowym
Karczek pieczony z sosem myśliwskim
Boeuf  Strogonow
Kartacze mazurskie z mięsem
Szynka pieczona w sosie z zielonego pieprzu
Pstrąg pieczony z masełkiem ziołowym i pietruszką
Domowe pierogi w trzech smakach
Do  każdego dania gorącego są podawane dodatki skrobiowe do wyboru:
Ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane, kluski śląskie, kopytka, frytki, półksiężyce opiekane
Do  każdego dania gorącego są podawane surówki do wyboru:
Biała kapusta, czerwona kapusta, mizeria, buraczki marchew z jabłkiem, warzywa na parze, słodkie marcheweczki,
Przekąski zimne
Decha zagrychy ze smalcem, chlebem, kwaszonym ogórkiem
Pieczarka faszerowana mięsem mielonym i serem
Golonka na miksie sałat z musztardą i chrzanem
Ryba po grecku
Tatar wołowy
Frykaski drobiowe
Galantyna drobiowa
Rolada szpinakowa
Tortilla z warzywami, szynką lub kurczakiem
Śledź tradycyjny z cebulką i oliwą
Pasztet staropolski z żurawiną
Pstrąg faszerowany z sosem tatarskim
Deska mięs pieczystych podawane z chrzanem i ćwikłą
Śledź w śmietanie z cebulką i jabłkami
Rolada drobiowa z sosem chrzanowym
Ryby po mazursku w zalewie octowej
Sandacz na miksie sałat skrapiany dresingiem
Siekany tatar z wędzonej ryby
Pieczone polędwiczki z sosem kaparowym
Sałaty
Sałatka grecka
Fasolka zielona po polsku z jajkiem i pomidorami
Sałatka belweder
Marynaty domowej roboty
Sałatka z ananasem , szynką i selerem
Pomidory z serem mozzarella i pesto
Świeży pomidor i ogórek, łosoś +jajko z majonezem
Tradycyjna sałatka warzywna
Sałatka śledziowa
Sałatka mazurska z wędzoną rybą
Sałatka ziemniaczana z porem, zielonym groszkiem i jajkiem
Bułeczki z masełkiem czosnkowym
Przekąski słodkie
Ciasta domowego wypieku
Napoje zimne
Gazowane: mirinda, 7up, pepsi
Niegazowane: sok jabłkowy, sok pomarańczowy, woda z cytryną i miętą.
Napoje gorące
Napoje gorące podawane w systemie bufetu samoobsługowego w tym:
Kawa, herbata czarna, herbata smakowa, mleko, cytryna, cukier.

Ceny przyjęcia
Cena
Menu
Za dodatkową opłatą
140 zł/os
1 zupa
4 dania ciepłe
8 przystawek
6 sałatek
– pieczony prosiak
– pieczony udziec
– deski ryb wędzonych
– pieczony łosoś
155 zł/os
1 zupa
5 dań gorących
9 przekąsek zimnych
7 sałatek
-pieczony udziec gratis
170 zł/os
1 zupa
5 dań gorących
10 przekąsek zimnych
8 sałatek
– pieczony udziec
gratis
– deski ryb wędzonych
gratis
185 zł/os
2 zupy
5 dań gorących
10 przekąsek zimnych
8 sałatek
Tort
– pieczony prosiak
gratis
– deski ryb wędzonych
gratis
200 zł/os
2 zupy
5 dań gorących
10 zimnych przystawek
8 sałatek
Tort
– pieczony prosiak
gratis
– deski ryb wędzonych
gratis
– drink bar z obsługą
gratis/5h

Minimalna liczba gości – 50 osób
Sprzęt muzyczny, tort, alkohol we własnym zakresie